Malzemeler
Köftesi için:
700 gr.orta yağlı Kıyma
1 Yumurta
1 Soğan (rendelenmiş)
Tuz, karabiber
İçi için:
2 havuç (haşlanmış)
1 kase bezelye (konserve veya haşlanmış)
1 yumurta (haşlanmış)
Püre için:
3 adet patates
1 kaşık tereyağı
Süt
Tuz, karabiber
Üzeri için:
1 adet yumurta (çırpılmış )
Tarif
Kıyma, yumurta, soğan, tuz ve karabiber ile köfte yoğurulur
Tepsiye uzunlamasına şekil verilerek koyulur ve ortasına havuz açılır.
Havuzun içine havuç, bezelye ve yumurta sırasıyla koyulur ve elimizi ıslatarak üzeri kapatılır.Ters çevrilerek üzerine 1 adet çırpılmış yumurta sürülür. 190 derecede ısıtılmış fırına verilir
Püre için patatesleri soyup suda haşlayalım.
Suyunu süzüp patatesleri iyice ezelim ve içine tereyağı, tuz, çok az karabiber ekleyelim.
Ateşe alıp içine azar azar süt ekleyip iyice karıştıralım.
İstenen kıvama gelen dek işlemi gerçekleştirelim ve ateşten alalım.
Servis tabağına önce püreyi dökelim, üzerine dilimlenmiş dalyan köfteyi dizelim ve salçalı sos ile servis edelim.
Afiyet bal şeker olsun...
ilgili arama kelimeleri:
dalyan köfte tarifi, dalyan köfte yapılışı, köfte nasıl yapılır, nasıl pişirilir, 2014 iftarlık yemek tarifleri
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder