Malzemeler
Haşlanmış kesinlikle soğuk yarım su bardağı buğday (bizim yöreye göre yarma)
2 su bardağı yoğurt
1 yemek kaşığı un
1 adet yumurta
7 su bardağı su
tuz (kesilmesin diye sonradan atılır)
Tarif / Yapılışı
Buğdayı bir gece önceden kaynatmakta fayda var.
Yoğurdu, unu, yumurtayı, iyice çırpıyoruz buğdayı ve suyu katıyoruz.
Kısık ateşte kaynayana kadar hiç bırakmadan karıştırıyoruz.
Kaynayınca üzerine kırmızı biber ve nane kızartıyoruz.
Servis yaparken üzerine döküyoruz.
NOT: Kesilmemesi için tuzu mutlaka sonra katılmalı. Birde buğday tam soğumuş olmalı yoksa kesiliyor.
afiyet bal şeker olsun :)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder