23 Haziran 2014 Pazartesi

Şekerpare Tarifi Şekerpare Nasıl Yapılır? Yapılışı

Hiç yorum yok :
Sponsorlu Bağlantılar..
En güzel Şekerpare Tarifi Şekerpare Nasıl Yapılır? Yapılışı
Malzemeler
250 gr. margarin veya tereyağı
100 gr. pudra şekeri
100 gr. irmik
500 gr. un
3 yumurta (birinin sarısı üstüne)
1 paket kabartma tozu
Şurup:
1 kg. toz şeker
1 lt.su
yarım limon suyu

Tarif / Tarifi / Nasıl Yapılır? / Yapılışı
Oda ısısındaki yağ ile pudra şekeri kaşıkla iyice ezilerek karıştırılır.
Diğer malzemeler eklenerek yoğurulur.
Ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak oval şekil verilir.
Yağlı tepsiye konur.
Üzerine yumurta sarısı sürülür ve çatalla çizilir.
Fırında 200ºC'de pişirilir.
Şekerpareler fırında pişerken diğer taraftan şeker ile su kaynatılır, limon eklenir ve ocak kapatılır.
Şekerpareler kızarınca fırından çıkartılır, 2-3 dakika kadar sonra üzerine kaynar şurup dökülür.
afiyet bal şeker olsun :)

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder