Malzemeler
Yarım kg bamya
1 Adet soğan
1 Adet domates
Yarım çay bardağı sıvıyağ
Yarım çay bardağı limon suyu
1 çay kaşığı tozşeker
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Tarif / Nasıl Yapılır? / Yapılışı
Bamyaları ayıklayıp, sap kısımlarını kesin.
Sirkeli ve tuzlu suda bamyaları bekletin.
Soğanları ince ince kıyıp sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun.
Bamyaları yıkayıp süzgeçten geçirin ve kavrulan soğanlara ilave edin.
1-2 dakika kavurduktan sonra domatesleri rendeleyip salçayıda ilave edin.
Tozşeker ve limon suyunu ekleyip tuz serpin.
Bamyaların seviyesi kadar sıcak su ilave edip kapağı kapalı olarak pişirin.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder