Malzemeler
8 Adet dolmalık biber
1 Adet Domates
1 Adet Soğan-Kuru
yarım Çay Bardağı Zeytinyağı
8-9 Yemek Kaşığı Pirinç
yarım Su Bardağı su
4-5 Dal Maydonoz
1 Çay Kaşığı tarçın
1 Yemek Kaşığı kuru nane
1 Tatlı Kaşığı kuş üzümü
1 Tatlı Kaşığı Şeker
1 Tatlı Kaşığı Çam Fıstığı
1-2 Tutam karabiber ve tuz
Tarif / Nasıl Yapılır? / Yapılışı
İnce doğranmış soğanı zeytinyağı içinde kavurun, çam fıstıklarını ilave edin.
Pirinci koyun 1-2 dakika kavurun, ağız tadınıza göre tuzunu atın, şekeri ilave edin, yarım su bardağı suyu koyarak suyunu çekene kadar pişirin.
Piştikten sonra 5-10 dakika dinlendirin. İnce doğranmış maydanoz, tarçın, kuş üzümü, karabiber, kuru nane katın, karıştırın.
Çekirdek kısmı çıkarılmış dolmalık biberlerin içine pirinçli malzemenizden doldurun. Domates yerleştirecek kadar boşluk bırakın. Domatesleri biberlerin ağız kısmına yerleştirin.
Tencereye biberleri ağızları yukarıya gelecek şekilde dizin. 1,5 su bardağı suyu tencereye koyun. 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı ve biberleri tuzlayacak kadar tuzu ilave edin. Kaynamaya başladıktan sonra altını hafif ayara alın, pişirin.
afiyet bal şeker olsun :)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder