Malzemeler
Tavuk Suyu { Tavuğun Haşlandıktan Sonra Kalan Suyu }
1 Adet Tabuk Baget veya Göğüs Eti
1 Çay Bardağına Yakın Arpa Şehriye
1 Kaşık Salça
Tuz, Pul Biber
Nane
Tarif / Yapılışı / Nasıl Yapılır?
Tavuk Etini Bir Tencereye Koyup Haşlayın.
Tavuğu Haşladıktan Sonra Suyun İçerisinden Çıkarıp Ufak Ufak Parçalayın.
Kalan Suyu da Ocağa Geri Koyup Kaynatmaya Devam Edin
Suyu Az Gelirse Üzerine Göz Kararı Biraz Soğuk Su Ekleyebilirsiniz.
Üzerine 1 Kaşık Salçayı ve Naneyi de Ekledikten Sonra Suyu Kaynatmaya Devam Edin
Su Kaynayınca Arpa Şehriye, Pul Biber ve Tuzu da İlave Edip Pişirmeye Bırakın.
afiyet bal şeker olsun :)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder