Malzemeler
1 çay bardağı hazır Tarhana
2 yemek kaşığı yağ
1 adet büyükçe Domates
4 su bardağı Et Suyu yada Su
Kışın domateslerin renkleri solgun olursa salça kullanabilirsiniz.
Tarif / Nasıl Pişirilir?
Bir kapta bir bardak su ile tarhana eritilir.
Çorba pişirilecek tencereye yağı konur.
Tenceredeki yağ üzerine domates doğranır ve ateşte domates iyice öldürülür.
Üzerine tuz, 4 bardak et suyu veya yalnız su dökülür.
Kaynatılır.
Evvelce eritilen sulu tarhana kaynamakta olan tencerenin içersine yavaş yavaş, karıştıra karıştıra dökülür.
Top top olmamasına dikkat edilir.
5 dakika kadar kaynatılır.
Afiyet bal şeker olsun...... :)
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder