Malzemeler
1 su bardağı ılık süt
-1/2 sb yog,ğurt
-1/2 sb sıvıyağ
-1 yumurta(sarısı üstüne)
-25 gr yas maya
-1 çay kabartma tozu
-1 çay seker
ici icin:
-3 adet haslanmış patates
-25 gr kaşar peyniri, tuz, k.biber
-üstüne sürmek için yumurta sarısı ve susam
-1 tk tuz
-aldığı kadar un
Tarif / Nasıl Yapılır / Yapılışı
Mayayı ılıttığımız sütün icine koyup üstüne seker serpip eritiyoruz.
Diğer taraftan hamur yoğurma kabımıza bir miktar unu koyalım.
tuz ve kabartma tozunu ekleyip karıştıralım.
mayalı sütümüzü unumuzun içine dökelim.
bir elimizle yavaş yavaş yoğurmaya baslayalım diğer elimizlede yoğurt,yumurta beyazları ve sıvı yağı ekleyip yoğurma işlemine devam edelim kulak memesi yumusaklığında bir hamur olana kadar un ekleyelim.
1 saat dinlenmeye bırakalım arada bir iki defa cok az yoguralım ki havası alınmıs olsun.
ic malzemeyi karistiriyoruz.
Ceviz buyuklugunde yaptigimiz bezelerimizi elimizle biraz aciyoruz ve ortasina ic malzemelerimiz koyuyoruz hamurumuz kapatıyoruz.
Kapattığımız yer aşağı gelecek şekilde fırın tepsimize yerleştiriyoruz yumurta sarısı surup, susamlıyor ve bir bıçak yardımıyla poğaçamızın ortasına kesik atiyoruz.
200 C önceden ısıttığımız fırında üstü kızarıncaya kadar pişiriyoruz ve poğaçalarımızı sıcak servis yapıyoruz.
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder