Malzemeler
Kabak 1/2 kilo
kuzu kıyma 250 gr.
soğan 2 adet
sıvı yağ 3 çorba kaşığı
karabiber 2 çay kaşığı
maydanoz 1 demet
yoğurt 1 kase
sarımsak 1 diş
kırmızı pul biber
tereyağ
Tarif / Nasıl Yapılır? / Yapılışı
kabakları dolma yapılacak gibi içlerini temizliyoruz,
sıvıyağda her tarafı kızaracak şekilde kızartıyoruz
iç malzemesini hazırlamak için soğanlar yemeklik doğranıyor
kıyma ile kavruluyor
karabiberini,tuzunu da ilave edip daha sonrada ince kıyılmış maydanozlarıda ilave edip altını kapatıp dinlendiriyoruz.
Bu iç malzemesini kabakların içine doldurup ağzını domates kabukları ile kapatıp fırın tepsisine diziyoruz.
üzerlerine hafif salçalı su hazırlayıp
tepsiye döküp fırında 170'de pişmesini bekliyoruz
servise sunarken üzerine sarımsaklı yoğurt hazırlayıp döküyoruz.
Yoğurdun üzerinede ister yemeğin suyundan istersenizde tereyağında kavrulmuş kırmızı pul biberden 1 kaşık döküyoruz.
Afiyet bal şeker olsun
Hiç yorum yok :
Yorum Gönder